Velge den riktige e-handelsplattformen: WooCommerce vs Wix – En grundig sammenligning

Utforsk fordelene ved å bruke Wix og WooCommerce for nettstedet ditt.

Å velge den optimale e-handelsplattformen er avgjørende for suksessen til din nettbutikk. Både WooCommerce og Wix tilbyr mange funksjoner og fordeler. Dette gjør det vanskelig for brukeren å bestemme seg mellom disse to alternativene.

I 2023 vil det være over 350 millioner Wix-nettsteder. 5,5 millioner brukere av Wix har valgt premiumplanen. I motsetning til dette brukes WooCommerce av 6 719 294 nettsteder, hvorav omtrent 68 000 anslås å være blant de topp en million nettsteder over hele verden.

Dette blogginnlegget vil se på fordelene og ulempene ved hver plattform, samt deres viktigste funksjoner, slik at du kan ta et informert valg. La oss derfor finne ut hvilken e-handelsplattform som passer best for din bedrift.

Innholdsfortegnelse

Design din e-handelsplattform enkelt med Wix - Ideell for nybegynnere og ikke-kodere

Wix er den ideelle alt-i-ett-løsningen for personer uten teknisk kunnskap. Med sitt dra-og-slipp-grensesnitt og tilpassbare maler kan selv personer som aldri har kodet før raskt lage sin egen e-handelsplattform.

Wix sin skylagrede hosting gjør det til et flott valg for små bedrifter ved å eliminere behovet for separate hostingplaner. Det brukervennlige grensesnittet forenkler ytterligere optimaliseringsprosessen, noe som gjør det til plattformen av valg for nybegynnere som kanskje har problemer med andre e-handelsplattformer.

Maksimer potensialet til nettbutikken din med WooCommerce!

WooCommerce er en åpen kildekode e-handelsplattform designet for alle typer bedrifter. Bygget som en utvidelse for WordPress, tilbyr det en fleksibel og tilpassbar e-handelsplattform.

WooCommerce lar brukere kontrollere produkter, lager, betalinger, frakt og mer fra et enkelt kontrollpanel. I tillegg har plattformen et stort antall utvidelser og temaer som brukerne kan bruke til å legge til ekstra funksjoner og tilpasse butikken etter deres behov.

WooCommerce er et populært valg for både små og store bedrifter som ønsker å etablere en online tilstedeværelse fordi det er enkelt å bruke, kan vokse med bedriften og har mange funksjoner.

Wix vs. WooCommerce: Hvilken e-handelsplattform er riktig for din bedrift?

1. Enkel å bruke

Wix sin brukervennlige plattform gjør den til et attraktivt alternativ for små og mellomstore nettbedrifter. Imidlertid kan den integrerte funksjonaliteten være utilstrekkelig for å imøtekomme behovene til store bedrifter.

I motsetning til dette gir fleksibiliteten og skalerbarheten til WooCommerce det til et utmerket valg for bedrifter i alle størrelser. Selv om det kan kreve litt kunnskap om koding, er implementeringen av WooCommerce enkel og rask. Bedrifter kan enkelt tilpasse nettbutikkene sine til deres behov med hjelp av WooCommerce-eksperter.

2. Prising

Når man sammenligner prisingen av Wix og WooCommerce, kan det være vanskelig å vurdere hver plattforms planer og pakker, samt dine unike nettbutikkbehov. For å gi deg en ide om Wix sin prising, tilbyr plattformen månedlige, årlige og toårige planer som varierer fra $4,50 per måned for Connect Domain-planen til $41,03 per måned for Business VIP-planen. Her er noen detaljer om prisingen av Wix:

Connect Domain: $4,50/måned

Combo Plan: $10,25/måned

Unlimited Plan: $14,87/måned

VIP Plan: $28,72/måned

Business Basic Plan: $20/måned

Business Unlimited Plan: $29,75/måned

Business VIP Plan: $41,03/måned

WooCommerce, derimot, tilbyr en rekke gratis og betalte utvidelser og temaer, men du må ordne egen hosting. Prisen for en WooCommerce-butikk i forproduksjon varierer fra $25 til $299, med dyrere planer som gir større sikkerhet og pålitelighet.

Du kan avtale en demo med MooCommerce-ekspertene for å lære mer om prisene og pakkene til WooCommerce, inkludert måten MooCommerce er bygget på. «Som en globalt anerkjent plattform, er vi dedikert til å tilby tjenester av høyeste kvalitet for å møte de spesifikke kravene til din nettbutikk.»

3. Design og tilpasning

Wix og WooCommerce har ulike tilnærminger til design og tilpasning, slik at de kan møte behovene og ønskene til forskjellige brukere.

Wix sin intuitive dra-og-slipp-grensesnitt gjør det enkelt å lage og tilpasse nettsteder uten kodingskunnskaper. Wix lar deg velge mellom en rekke maler som allerede er laget, eller du kan starte fra bunnen av og endre hver del av nettstedet ditt etter behov.

Wix har også en funksjon kalt «kunstig designintelligens» (Wix ADI) som lar deg lage et nettsted automatisk ved å svare på noen få spørsmål.

WooCommerce, derimot, er et tillegg for det populære innholdsstyringssystemet WordPress som gir deg mer frihet og måter å endre ting på. For å tilpasse WooCommerce-butikken din fullt ut, må du kanskje kunne kode.

Men plattformen gir deg tilgang til tusenvis av plugins og temaer som du kan bruke til å få nettstedet ditt til å passe dine behov. Du kan også ansette utviklere for å lage egendefinerte temaer og plugins til WooCommerce-butikken din for å få den til å fungere bedre.

Hvilken du velger mellom Wix og WooCommerce avhenger av dine egne preferanser og hvor mye tilpasning du trenger. Hvis du ønsker en intuitiv plattform med enkle tilpasningsalternativer, kan Wix være det beste valget. WooCommerce kan være det overlegne valget hvis du krever større fleksibilitet og tilpasningsmuligheter.

4. Apper & Programtillegg

Apper og programtillegg gir ekstra verdi. Både Wix og WooCommerce tilbyr disse tilleggsfunksjonene.

I tilfellet med Wix finnes det et app-marked. App-markedet gir brukeren et utvalg av både gratis og betalte apper som kan integreres i nettsiden. Det har mange forskjellige funksjoner i tillegg til e-handel, bestillinger, sosiale medier og markedsføring. Wix App Market er enkelt å bruke og gir nettsideeiere mange ulike valgmuligheter. Imidlertid er det et mindre utvalg av apper sammenlignet med WooCommerce.

Hvis du installerer WooCommerce på en WordPress-side, kan du bruke det til å få tilgang til tusenvis av gratis og betalte programtillegg. Betalingsportaler, frakt og lagerstyring er bare noen av funksjonene som dekkes av programtilleggene.

Fordelen med å velge WooCommerce er de omfattende tilpasningsmulighetene.

Imidlertid kan de som mangler kunnskap om koding finne plattformen vanskeligere å navigere i, ettersom den er mer teknisk.

WooCommerce fungerer godt sammen med WordPress, så du kan bruke alle programtillegg for WordPress sammen med WooCommerce. Dette gir brukerne økt fleksibilitet og tilpasningsmuligheter.

Hvis du ønsker en enkel løsning med et brukervennlig grensesnitt, kan Wixs App Market være nok. WooCommerces store liste over programtillegg kan være et bedre valg hvis du trenger mer avansert tilpasning og integrering med andre WordPress-programtillegg.

5. SEO-vennlig

Wix mangler noen avanserte SEO-funksjoner. Det er begrensninger for hvor mye du kan tilpasse og optimalisere nettsiden din for søkemotorer ved hjelp av Wix’ begrensede SEO-verktøy, som redigering av metadata og alt-tagger. Wix begrenser hvordan du kan endre nettsiden din og få den til å fungere bedre for søkemotorer.

Wix sin infrastruktur er basert på AJAX og JavaScript, noe som gjør det vanskeligere for søkemotorer å indeksere og tråle gjennom nettstedet ditt.

WooCommerce, derimot, er bygget på WordPress, som er kjent for sine solide SEO-muligheter. Meta-tagger, sitemaps og schema markup er blant SEO-elementene som er mer tilpasningsdyktige i WordPress. I tillegg har WooCommerce en rekke SEO-programtillegg, som Yoast SEO, som kan hjelpe deg med å optimalisere nettsiden din for søkemotorer. Dette gir en SEO-fordel for WooCommerce.

Det er imidlertid viktig å huske på at SEO er en komplisert, kontinuerlig prosess som må vedlikeholdes og oppdateres regelmessig. Selv om WooCommerce kanskje har en fordel når det gjelder SEO-verktøy, krever gode søkemotorplasseringer fortsatt innsats og ekspertise.

Derfor krever SEO konstant oppmerksomhet og optimalisering, uavhengig av hvilken plattform du velger.

6. Blogging

Wix tilbyr en enkel, men effektiv bloggingsplattform for nybegynnere for å promotere sine produkter og tjenester og bygge merkevaren sin. Du kan gjøre bloggen din visuelt tiltalende ved å bruke funksjoner som innlegg, kategorier, tagger, videoer og GIF-er. Wix mangler imidlertid et kommentarsystem, noe som kan være en ulempe for noen brukere.

WooCommerce, på den andre siden, har bloggingsfunksjoner som ligner på de hos Wix, men det fungerer også med passende WordPress-programtillegg. Denne integrasjonen gir deg flere måter å administrere bloggen på nettbutikken din, fordi det gir deg flere alternativer.

7. Flerspråklig og flervaluta

Wix-plattformen lar deg sette opp nettbutikken din på flere språk, men denne funksjonen er begrenset, og brukerne må oversette innholdet på nettsiden sin manuelt.

Wix har heller ikke en innebygd funksjon relatert til valuta. Brukeren må integrere tredjepartsapper for å aktivere dette. Dette kan være et problem for noen brukere, og det kan også medføre ekstra kostnader.

WooCommerce er et bedre alternativ. Det gir brukeren mer omfattende løsninger for flerspråklig og flervaluta-funksjonaliteter. Det finnes programtillegg for WooCommerce som gjør det mulig å sette opp flerspråklig og flervaluta-innstillinger. Noen eksempler på slike programtillegg inkluderer Polylang, WPML, TranslatePress, osv. Ved hjelp av disse kan du endre språk og valuta.

Samlet sett tilbyr WooCommerce mer solide løsninger for flerspråklig og flervaluta-funksjonaliteter sammenlignet med Wix.

8. Hjelp og støtte støtten

Wix har et team som alltid er tilgjengelig for å hjelpe deg med eventuelle spørsmål eller problemer du måtte ha. De tilbyr nyttige videoer og fora for å lette opprettelsen av nettsiden din. For ytterligere hjelp kan du kontakte dem via deres oppgitte telefonnummer og e-postadresse.

I motsetning til dette har WooCommerce et stort, pålitelig hjelpe- og støtteteam. Du kan til og med leie en profesjonell utvikler for å hjelpe deg med å sette opp og starte butikken din, selv om det koster litt ekstra.

De har også mange nettguider og blogginnlegg som kan hjelpe deg med å sette opp en nettbutikk. Det finnes også samfunnsfora der WooCommerce-brukere med mye erfaring kan hjelpe deg med eventuelle problemer du måtte ha.

9. Lasteinnhastighet

Det er viktig for enhver nettbutikk å optimalisere lastehastigheten for å forbedre kundeopplevelsen og øke salget. Når du bestemmer deg for en e-handelsplattform, er det viktig å vurdere lastehastigheten. Wix’ lastehastighet er raskere enn WooCommerces, med en gjennomsnittlig mobil lastehastighet på 13,19 sekunder sammenlignet med 15,26 sekunder for WooCommerce.

Imidlertid kan en rekke faktorer, som størrelsen på bildene, påvirke innlastingshastigheten. Vårt team av eksperter kan hjelpe deg med å finne ut de beste innlastingsstrategiene for din nettbutikk.

Konklusjon

Til syvende og sist avhenger valget av din organisasjons behov, budsjett og teknisk kompetanse. Wix kan være det beste alternativet hvis du ønsker en enkel og grei løsning for din lille bedrift. WooCommerce kan imidlertid være det beste valget for din større bedrift hvis du ønsker full tilpasning og muligheten til å vokse.

Det anbefales at du vurderer begge plattformene grundig og velger den som best oppfyller dine spesifikke behov og krav. For en fullstendig forståelse, kontakt våre digitale spesialister.

 

Relaterte artikler

21 beste tips for å øke salget i nettbutikken med WooCommerce

Umiddelbart på nettbutikken din med den mest populære e-handelsplattformen hjelper til med å øke salget og konverteringer for å etablere en benchmark i dette digitale raset. WooCommerce med sine avanserte funksjoner gjør optimalisering av nettbutikken din på en enkel og enkel måte for enhver bedriftsstørrelse.

Les videre

Har du et prosjekt i tankene? La oss sette i gang.